Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















tisdag 26 april 2011

Uppskattat Galet gott

Läser mängder av lovord kring Galet gott på Facebook. Roligt. Det är kombinationen av att man kan sitta och dricka vin (och lära sig om det!) och mysa lite grann samtidigt som man kan handla, titta på kockdueller, äta - helt enkelt mångfalden i konceptet - som gör det så bra.

Kulbacken var fullt av folk under Galet gott i helgen. Förra året kom 5600 personer och i år ett par hundra fler.

Pratade med Torbjörn Nilsson, som är projektledare och anlitad av Evenemangsutveckling i Västervik AB, och han menar att vädret är en stor faktor för ett evenemang som Galet gott. Stora delar hålls utomhus vilket innebär att besökarna uteblir om det är regn. Å andra sidan så kan det vara för bra väder, som i år. Hade det inte varit så fantastiskt fint och varmt i helgen så hade det förmodligen kommit runt 500 besökare till, menar Torbjörn.

Personerna som jobbar med Galet gott är Henrik Arkåsen, Jonas Settlin, Bosse Andersson och Camilla Settlin från Magasin 5. Bara Camilla lägger ungefär 400h på vindelen inom evenemanget. Projektledaren själv, Torbjörn, började jobba med det här i november och berättade idag att han har gjort runt 600-700h. Det tar tid att producera evenemang!

Här kommer Torbjörns tre bästa tips för att göra ett bra evenemang:
- Tiden. Hitta en strategiskt bra tidpunkt på året.
- Du måste kunna påvisa besökarunderlag för utställarna.
- Att du har ett genomtänkt koncept och marknadsföring.

Så slänger han med ett extratips med glimten i ögat:
- Håll igen på utgifterna och se till att få mycket intäkter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar