Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















måndag 4 april 2011

Västervik ska rocka på Facebook

Vad är egentligen briljansen med Facebook? Vilka finns där och varför ska man ha koll på det? Hur kan du och ditt företag eller förening arbeta med Facebook? Vad har andra gjort? De där frågorna kommer vi att få svar på när Simon Sundén kommer hit och föreläser på This is Facebook måndagen den 18 april.

Det är ganska länge nu som jag har arbetat för att vi ska få en riktigt bra Facebookföreläsare hit. För ett litet tag sedan kom det en öppning via länets kompetensutvecklingsprojekt, jag tog bollen (eller snarare snodde den) och vi siktar mot mål. Först på kvällen den 18 april vet vi om den går in.

Det här är nämligen ett projekt som är lite mer spännande än vanligt. Att Simon Sundén kommer att göra ett bra jobb är jag övertygad om. Jag har hört honom prata om YouTube i Stockholm och det var mycket inspirerande. Jag följer honom på twitter och kollar då och då av hans blogg. Han är bra. Det som förhöjer spänningen något, iallafall för mig och några till, är att vi i Västervik Goes Social kommer att hålla i några workshops i anslutning till Simons föreläsning. Det är dags för vårt inofficiella nätverk att bli lite mer officiellt.

Västerviks Goes Social består av ett litet gäng sociala medianördar som har träffats i typ ett och ett halvt år för att genom varandras kunskaper bli bättre på sociala medier. Vi ses med jämna mellanrum över en frukost (och över en after work för några veckor sedan) och nördar till oss ordentligt. Och det hjälper. Tillsammans kommer vi vidare. Nu ska vi alltså hålla tre olika workshops på tre olika nivåer.

1. För de som har en privat facebooksida men vill ha en för sin förening/företag.
2. För de som har en sida för företaget/föreningen, har kommit en liten bit på väg men vill komma längre.
3. För de som arbetar aktivt med sin sida och vill komma in på mer avancerade delar. På nivå tre får vi hjälp av Simon.

Kommer fler västervikare känna sig inspirerade och bli mer aktiva för sina företag och föreningar på facebook? Kommer workshopparna bli ett framgångskoncept som vi kanske kan ta med till andra sociala medier? Kommer Västervik att rocka på Facebook? Stolpträff ut, ribba in eller sitter den i krysset? Det vet vi på kvällen den 18 april.

Om This is Facebook

Datum: 18 april
Tid: 13.45 - 17.00
14.00 - 15.45 Föreläsning Simon Sundén. Föreläsningen telebildsänds ut över Kalmar län.
16.00 - 17.00 Workshops nivå 1 (grundläggande) och 2 (fortsättning).
12.00 - 13.30 Workshop nivå 3 (avancerad). OBS tiden!
Anmälan: Gör du här! Bindande anmälan.
Kostnad: Gratis, Regionförbundet i Kalmar län och Västervik Goes Social sponsrar. Om du anmäler dig och inte dyker upp kommer du dock att debiteras 350kr exkl. moms.

Om Simon
Simon Sundén är känd som en av de absolut främsta strategerna inom sociala medier och har lång erfarenhet av Internetmarknadsföring, SEO och analysarbete. Han är även grundare av sociala medie-bevakningsverktyget Lissly. Simon delar med sig av sina erfarenheter och visar med praktiska exempel och tips hur du kan ta ditt arbete med sociala medier och Facebook för ökad lönsamhet. Han driver även en av Sveriges mest lästa bloggar inom Sociala Medier, SEO & PR, JoinSimon.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar