Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















fredag 8 april 2011

Turistbyrån öppnar i Rådhuset 2 maj

Det är verkligen fullt ös på jobbet nu! Här kommer något av det som hänt de två senaste dagarna:
- Har varit och tittat på Rådhuset och lokalerna där. Det är nu klart att vi öppnar Turistbyrån där den 2 maj. Skönt att ha det klart!

- Igår träffade jag de två nya och energiska arrendatorerna till Mörtfors Pensionat, Ida Liljefors och Malin Svensson. De har många intressanta framtidsplaner och dem kommer vi att få se mer av framåt.

- Har haft ett möte med Västerviks Handels nya ordförande Malin Wall och Västerviks Gästhamns nye hamnkapten Andreas Nilsson. Båda tar nu plats i Destinationsgruppen och vi har gått igenom hur vi arbetar i besöksnäringen. Allt från omsättningstal (besöksnäringen i Västervik omsätter runt en halv miljard kronor!) till marknadsstrategier till Destinationsgruppens roll och syfte. Allt för att ge dem så goda förutsättningar som möjligt för att kunna bidra på ett bra sätt i gruppen.

- Vi håller på med att få igång det nya bokningssystemet - CityBreak - som ska lanseras i maj. Alla företag som jag hittills har pratat med är positiva till att skriva avtal för att finnas där med sina produkter, vilket är roligt. Det finns verkligen ett destinationstänk bland våra företag! Gott!

- Har haft ett möte om översiktsplanen 2012 - 2025, där jag sitter med i grupperna för huvuddokumentet, vindkraft och LIS-områden (landsbygdsutveckling i strandnära områden). Mitt uppdrag är att bevaka besöksnäringens intressen och se till att det blir en bra plan för vårt område.

- Hade ett möte igår om telebildsändningen av facebookseminariet This is facebook! den 18 april. Förhoppningsvis kan vi lösa att det även sänds ut via Bambuser.

- Har jobbat med marknadsplanen som nu kommer att bli treårig och gälla för 2011-2013. Den ska vara klar 21 april då den ska skickas in för beslut till kommunstyrelsen. Vi har gjort en del förändringar efter diskussioner i Destinationsgruppen.

- Avslutade fredagen med telefonmöte om en kampanj riktad mot tyska marknaden (inom projekt Vinst). Den ska komma igång inom kort och det är massor kvar att göra bland parterna (Kalmar, Glasriket, Öland och Västervik) innan vi sätter den.

Nu är det dags att ta helg. Nästa vecka blir det fullt ös igen så det är bara att ladda om.
Nice weekend!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar