Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















måndag 30 november 2009

Nyheter från svenska besöksnäringen

Här kommer några nyheter saxade ur Traveltrends nyhetsbrev för november.

TUR-mässan i Göteborg 25-28 mars blir en dag längre. Man tjuvstartar onsdag den 24 mars med bland annat seminarier om turistnäringen. Det kommer också mötesköpare till Göteborg och flera företag väljer att ha styrelsemöten och årsstämmor på plats.

Huddinge kommun och Espa Invest Oy har ingått ett avtal angående en centralt belägen tomt vid Kungens Kurva. Tomten är nära IKEA och gränsar till Heron City. ”Huddinge Resort” kommer att erbjuda besökarna ett nytt koncept inom välbefinnande, underhållning och fritid med ett högklassigt hotell med konferensfaciliteter. Satsningen innebär en ny typ av produkt på den svenska resemarknaden.

Klartecken har getts till ännu ett jättehotell i Stockholm City trots att beläggningen på stadens hotell har rasat kraftigt. SHR varnar nu för konsekvenserna av överetablering och att det är tufft för hotellen redan som det är med låg lönsamhet och sjunkande beläggningsgrad.

Vasamuseet har av Trip Global Award utsetts till den bästa upplevelsen i Sverige i år. Andraplatsen gavs till Skansen, tredjeplats tilldelades Häckeberga Slott följt av Vildmark i Värmland, Säfsen Resort, Åre/Skistar och Millenium Tour.

Ystads kommun tilldelades Stora TurismprisetSvenska Rese- och Turistgalan för sin medvetna satsning på filmturism. Det stora intresset för Henning Mankells böcker och filmer har lett till att turismen i Ystad har ökat med 60 procent de senaste fem åren. Årets Comeback blev Borgafjäll Hotell och Spa och Årets Uppstickare tilldelades City Airline.

Riksdagsledamöter engagerar sig för att gårdar på landet ska få sälja sitt eget vin. Under de senaste åren har antalet gårdsbutiker ökat stadigt och fler vill sälja eget vin, öl och cider. En svensk utredning har tidigare kommit fram till att gårdsförsäljning av vin strider mot EU:s regler.

Naturens Bästa växer med elva nya ekoturismarrangörer vilket ökar och breddar utbudet av kvalitetsmärkt ekoturism. I den här omgången märks ett antal gotländska ridturer och rabbisjakt, bohuslänska hummer- och havsfisketurer, fjällvandringar runt Abisko, lappländska sommar- och vinterupplevelser, musikaliska kuskar i Hälsingland, kajakupplevelser i Piteå skärgård och fågelskådning & viltsafari i Jämtland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar