Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















måndag 7 december 2009

Invigning av Alléhus i Gertrudsviks Sjöstad

Igår var jag, i egenskap av ansvarig för inflyttarservice, med och invigde det första Alléhuset i Gertrudsviks Sjöstad. Totalt byggs 21st parhus i Allén med totalt 42 bostäder på mellan 115-130 m² vardera.

Det gula huset till vänster på illustrationen är det första av Alléhusen som står klart och det invigdes igår, söndag.

Gertrudsviks Sjöstad är en helt ny stadsdel som håller på att byggas här i Västervik. Detaljplanen för Gertrudsvik tillåter det mesta och i framtiden tror jag att vi kommer att se ett antal nya företag här, några olika anläggningar inom besöksnäringen och överhuvudtaget ett sjudande liv med både boende och företagande i hela området.

Satsningen andas växtkraft och framtidstro vilket är viktigt rent psykologiskt för oss västervikare men även för de som är intresserade av att flytta hit. Närheten till vattnet och möjligheten till att ha båten intill huset gör området extra attraktivt. Totalt finns 130 tomter att tillgå på området.

Igår invigdes alltså det första av Alléhusen. Runt 500 besökare kom under tre timmar för att titta in i huset. Det var ett stort intresse med andra ord. Svensk Fastighetsförmedling, som står för försäljningen, berättade att man fick åka och hämta mer lussebullar och trycka upp fler exemplar av säljprospekten. Kul.

Man hade lyckats mycket bra med själva eventet (man hade t.o.m. beställt och fått levererat en klarblå himmel! :-)) och inredningen i huset. Tillsammans med ett antal lokala företag hade man fått till det riktigt bra. Bohaget stod för möbler, Blomsterlandet för blommor och Beslysningsbutiken för lampor. Andra som hade varit med och fixat inuti huset var MaterialMännen, Janne Banan, Hemtex, Elfa, Joeng, Bergs Golv och Färg. På väggarna hängde riktigt snygga tavlor av den lokala konstnären Liz Pettersson, vilket gav rummen en ombonad och hemtrevlig touch. Även de lokala bankerna fanns på plats för att möta de potentiella kunderna.

Det var roligt att se så många lokala företag samarbeta och bra tänkt av Svensk Fastighetsförmedling. Nu hoppas vi på en bra försäljning och en spännande framtid för Gertrudsviks Sjöstad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar