Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















måndag 21 mars 2011

Kreativitet på besöksnäringens branschmöte

I torsdags möttes turistnäringen i Västervik på vårens branschmöte. Kreativiteten var hög under kvällen då vi diskuterade FOKUS2011 och satsningarna på säsongsförlängning. Här kommer några bilder från mötet.

Det kom ca 50 personer från olika företag runt om i Västerviks kommun. Extra roligt var att det var flera nya företag och föreningar med på mötet.

Tobias Ahlstedt är projektledare för FOKUS2011 och han sätter här igång kvällens speeddejting. Företagen fick fem minuters möten med varandra, en programpunkt som var uppskattad.

Peter Gustafsson på MC-dagarna (t.v.) och Lars-Göran Carlsson (t.h.) på Best Western Västerviks Stadshotell pratar om hur man kan vinna tillsammans genom att samarbeta under kvällens speeddejtingpass.

Niklas Lind är vår nye kommunikatör. Han börjar sitt jobb den 18/4 men tjuvstartade med att delta på branschmötet så att vi kunde presentera honom och för att han skulle få träffa destinationens aktörer.

I stort tycker jag att branschmötet var lyckat. Det var ett stort engagemang i de olika workshoparna och vi har fått bra kritik efteråt. Och som Jonas Settlin (Saltmagasinet) sa: - Fem minuters speeddejting går väldigt fort och man hinner inte få till allt kring ett samarbete, men det sås ett frö och man får med sig åtminstone tre nya möten hem så att man kan prata vidare.
Precis som det ska vara.

Det föddes många idéer kring hur vi ska få hit fler besökare under FOKUS2011, v25, 26, 33 och 34. Projektledare Tobias Ahlstedt har nu i uppgift att koka ned de destinationsövergripande tankarna. Företagen och föreningarna får gå hem på kammaren och sortera och ta hand om de samarbeten och tankar som gäller deras egna aktiviteter. Det är viktigt att alla aktörer tar ansvar för sina egna delar i projektet och det kändes som att det gick fram under mötet. Jag tror att vi kommer att kunna visa upp ett bra FOKUS-program!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar