Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















måndag 26 januari 2009

Västerviks syns!

Turistbroschyren har kommit! I år har vi valt ett något annorlunda upplägg än tidigare. Det är fler artiklar och mer magasinsformat. Vi arbetar mer med "vittnen" för destinationen. Redan på tredje uppslaget har vi fyra olika vittnen som berättar vad de tycker om Västerviksupplevelsen. Dessa representerar våra målgrupper och de har naturligtvis varit här ett antal gånger så de känner väl till området. En av dem är inte turist längre utan har blivit bofast, Gunilla Åkesson. Du känner säkert igen henne från TV där hon bl.a. varit med i Gäster med Gester. Som vittne för den marina näringen och skärgården har vi Sven Yrvind som bl.a. berättar om sin kommande seglats. I maj delas broschyren ut till alla hushåll i kommunen och den sprids då även vid informationstavlorna ute på vägarna. Fram till dess är det mest vår distribution via mässor och beställningar som för den vidare ut i världen.

Christoffer, som är vår nye kommunikatör, började sitt jobb i november med att sätta igång med broschyren tillsammans med Expomedia. Eftersom jag har haft så mycket att göra har han fått ta ett mycket stort ansvar, större än jag hade tänkt mig från början. Men visst är det härligt när man känner att man kan delegera och att jobbet blir kanonbra utfört! När broschyren kom från tryckeriet fick han och Jakob den stora äran att se till att alla tre ton broschyrer kom ned i vår källare. Jag var på möte i Kalmar.... Hrm.

Jag pratade med Peter Gustafsson på MC-dagarna tidigare idag. Han har varit på MC-mässan På Två Hjul i Stockholm torsdag till söndag och marknadsfört evenemanget och Västervik. Det är skönt att höra att han inte märkte något av finanskrisen på mässan utan att det tvärtom var fler besökare än tidigare. Dessutom hade han och monterkompisen Karin träffat inte mindre än fyra olika par som var inriktade på att flytta till Västervik framöver. Det blir ett bra uppdrag för Malin som jobbar på inflyttarservice!

Anna Svensson på Lysingsbadet/Västervik Resort rapporterar att de nu har en banner på http://www.stuga.nu/ och http://www.camping.se/ . Den sistnämnda sägs ha hela 250 000 besökare per månad så det ska bli spännande att höra resultatet av satsningen framåt våren. Det glädjer mig att man i annonsen har valt att ha destinationslogotypen, ni vet Västervik med den röda och gröna triangeln. Bra jobbat för destinationen, Lysingsbadet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar