Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















tisdag 3 mars 2009

Destinationsportal ska bygga relationer

Äntligen har vi fått sätta igång arbetet med den nya destinationsportalen! Upphandlingen avslutades för två veckor sedan och idag var första dagen på en tredagars workshop med Steria, som var det vinnande företaget. Johan Mattsson (t.h.) som är projektledare och Daniel Öun (t.v. om Johan) som står för kreativiteten i arbetet kom hit idag från Sundsvall, där de arbetar annars. Från oss kommer Jakob, Christoffer och jag att vara involverade.


I arbetet inför upphandlingen har ett antal av företagen från Västervik deltagit. Eftersom jag själv har arbetat med musikindustrin, digital fildelning och en hel del med nya media inom mitt tidigare jobb tyckte jag att det var viktigt att även få input från en webbstrateg som är expert på området. Vi anlitade David Aler på Cloudnine. Han är mycket bra att diskutera med och han har koll på behoven inom besöksnäringen.

Vi valde att göra en relativt öppen upphandling för att inte begränsa anbudsgivarna till våra egna tankar utan ta tillvara på deras kreativitet. Därför koncentrerade vi anbudet på själva syftet med sajten snarare än specificerade funktioner. Företagen fick visa hur de skulle lösa tre grundläggande behov med den nya portalen: Inspirera, praktiskt nytta och dialog/co-creation. Vi var också tydliga med att vi vill att det här ska vara destinationens sajt - inte bara turistbyråns. Det har varit en mycket intressant process och vann gjorde alltså Steria.

Nu väntar ett digert arbete för att få sajten klar. Tyvärr blir den inte helt färdig förrän i början av juni men på workshopen för besöksnäringen den 1 april kommer vi förhoppningsvis att kunna ge en liten förhandsvisning. På webben kommer man sedan att kunna få en provtitt runt 4 april. Jag kan (nästan) garantera att den inte kommer att se ut som någon annan sajt ni känner till! Mer information om hur arbetet fortskrider får ni här i bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar