Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















tisdag 24 mars 2009

Slutrapport från TUR-mässan och annat roligt

Tre roliga saker har hänt idag. Kanske några fler men de här ligger på dagens topplista!

1. Bokningarna strömmar in! Både Anna Svensson på Lysingsbadet och Malin Djerf hos oss på Turistbyrån rapporterade idag att det har tagit rejäl fart på bokningsfronten. Båda reagerar också på att en större andel än vanligt kommer från Danmark. Idag var det också första "måndagen" på säsongen. En "måndag" hos oss när det börjar bli säsong innebär att det ringer från kl 9.00 när vi öppnar och sedan i stort sett under hela dagen. Dessutom kommer det en mängd mejl som ska besvaras. För den som bemannar Turistbyrån är det i princip omöjligt att jobba med annat. Linda Myrendal som började som turistbyråassistent hos oss innan jul fick en försmak av vad som komma skall.

2. TUR-mässan har fallit väl ut. Jakob och Linda hämtade hem montern igår och de fick många positiva kommentarer. Dessutom har det gått åt samma mängd broschyrer som det brukar när vi har bemannad monter. Extra glad blev jag över att vårt kommunalråd Harald Hjalmarsson hade fått ett sms från en kollega med gratulationer till mässans bästa monter. Kul! Det har blivit både ris och ros men i slutändan övervägde rosorna.

3. För ett par veckor sedan hade jag möte med Bertil Andersson och Micke Odqvist på Light My Fire. De tillverkar sporken - en smart uppfinning som säljs i tre miljoner ex runt om i världen varav de klart flesta i USA. En imponerande affärsidé! De har många tankar och idéer kring hur man kan marknadsföra Västervik med hjälp av sporken. Nu kom en jättekul bild från dem på mejlen. Kolla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar