Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















lördag 25 april 2009

Vad ska du göra på hemestern i sommar?

Ja, så kan det faktiskt låta om man använder ett av de senaste trendiga orden i turistbranschen. Det svenska hemester, eller det lite coolare engelska ordet staycation, är uttrycket för när man väljer att semestra hemma. Glöm långa listor på vad man ska ha med sig, långa resor i trånga bilar till flygplatsen eller resmålet, obekväma sängar i stuga eller på hotell! Glöm den trista uppackningen och all tråkig tvätt när du kommer hem! Nu är icke-resandet den viktigaste semestertrenden.

Jag måste erkänna att jag och sambon är rätt trendiga. Förra året spenderade vi nästan hela semestern i Västerviks skärgård. Ut med båten på morgonen och oftast hem sent på kvällen där vi sov i våra sköna sängar för att sedan vakna upp pigg och fräsch till en ny dag och nya äventyr med båten. Perfekt. Än så länge har vi inte en enda plan för vad vi ska göra i sommar, förutom att vara ute med båten så i år blir nog übertrendiga. Idag var Linda och Malin på stugbesiktning på ett nytt objekt på Horns udde och de kom tillbaka med massor av lovord. Det var så att jag blev riktigt sugen att hyra stuga på Horn i sommar! Då har man väl i o f s passerat gränsen för vad som är hemester till semester. Nä, det får nog bli båten iallafall.

Om exakt en månad är det dags för Västerviks eget staycationevenemang: Turista Hemma. Den 24 maj är det traditionella Turista Hemma och den 7 juni är det premiär för Turista Hemma skärgården. Perfekta dagar att träna på inför den riktiga hemestern i sommar.

Här är några länktips där du kan läsa mer om staycation och hemester, så kan du svänga dig med ett par riktigt trendiga ord framöver!

Om begreppet "staycation" och andra ord som fötts i lågkonjunkturen.

Reseguiden.se om resetrender 2009.

Artikel i Damernas Värld om resetrender 2009

Staycationidea.com - en amerikansk sajt tillägnad staycation!

Turistar hemma efter stigande bensinpris - om amerikaner som hemestrar

Gotlands turistnäring satsar på hemester.

1 kommentar:

  1. Låter ju klockrent, jag är oxå rätt trendig isfall..

    SvaraRadera