Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















tisdag 16 juni 2009

Tyska journalister på besök

I lördags och söndags hade vi två tyska journalister på besök: Ursula Wiegand och Susanne Krüll. De kom tillsammans med en representant från VisitSwedens hamburgskontor, Carl Undehn, och Karin Ekebjär från projekt Vinst (Regionförbundet) som var chaufför på resan. Vi arbetar för att få journalister till kommunen och regionen så att vi får ut artiklar om området. Det är mycket mer effektivt än att betala dyra pengar för annonsering. Det händer relativt ofta att vi figurerar i resemedia, även om vi gärna skulle se fler artiklar.

Just de här två journalisterna kom alltså från Tyskland och brukar skriva om turism. VisitSweden har "kvalitetssäkrat" dem vilket innebär att de vet att det är seriösa personer som kommer hit. Det händer tyvärr att journalister hör av sig och vill komma hit för att få gratisnätter och en fri semester. Det försöker vi naturligtvis att förhindra och som tur är händer det inte så ofta.

Ulla (Ursula) och Susanne kom till Växjö i torsdags och hade sett Glasriket, Öland och Kalmar när de kom till Västervik i lördags vid halvsextiden. De checkade in på Stadshotellet, som är ett av boendealternativen i chartertrafiken till Jönköping som de var här för att bevaka, och vi möttes upp i receptionen vid 17.50. Vi travade tillsammans ned till Skeppsbrokajen och åkte ut med Idös båt till Idö. Anki från Stadshotellet var med också vilket var jättebra. Hon hjälpte till och berättade om Västerviks storhet.

Ulla på båten till Idö.


Karin på projekt Vinst har varit med journalisterna hela resan. Det tog ett tag att gå runt på Idö eftersom det blev ett antal fotopauser. Bra!

Lasse Nilsson på Idö berättade om Idös historia nedanför lotsutkiken.

Vi hade verkligen tur med vädret! En timma innan de anlände till Västervik var himlen svart. Sedan klarnade det upp och blev en jättefin kväll. Det togs mängder av bilder från lotsutkiken över havet och skärgården.

Lasse passade även på att visa stugorna som man kan bo i på ön.

Innan återfärden till fastlandet åt vi middag på Idö skärgårdskrog. Både Ulla och Susanne blev klart förtjusta i skärgården, ön, maten och hela upplevelsen. Roligt! I söndags morse hämtades de av Gunnar Boman på Västervik Resort för en visning av Lysingsbadet, som också ingår i ett charterpaket. Det ska bli intressant att se artiklarna när de kommer från VisitSweden.

Idag hade vi i marknadsgruppen i projekt Vinst heldagsmöte och denna gång blev det här i Västervik, på mitt kontor. Vi har bl.a. tagit fram en policy för just journalistresor så att vi alla har samma linje för vad som gäller. Det är riktigt bra eftersom vi vill förhindra just oseriösa besök och premiera de som verkligen vill göra ett bra jobb. Dem vill vi gärna hjälpa på bästa sätt!

Wiola Hägglöf Kalmar, Pernilla Sandkvist Glasriket, Lotta Engelholm Öland och Christina Thorstensson Regionförbundet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar