Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















onsdag 26 augusti 2009

Strategier för företagsutveckling inom besöksnäringen

I eftermiddag har företagsutveckling och destinationsarbetet stått på agendan. Jag, Jakob, Hanna och Christoffer på Turistbyrån tillsammans med Per Jiborn och Jonas Settlin som är affärsutvecklare på konsultbasis för Västervik Framåt (VFAB) har utvärderat det arbete som har gjorts och diskuterat framtiden.

Vi har de senaste åren haft ett antal fokusområden i destinationsarbetet där VFAB och Turistbyrån har haft olika ansvarsområden. VFAB har t.ex. ansvarat för det företagsnära arbetet och etableringar medan vi har fokuserat på bl.a. marknadsplan, ny destinationsportal och internkommunikation på destinationen. En del av områdena har vi nått ända fram med och de vidareutvecklas nu, andra har vi en bit kvar med och några är ständigt pågående, som t.ex. det företagsnära arbetet.

Vid mötets slut hade vi bland annat kommit fram till att vi kommer att ha ett antal utbildningsdagar för företagen varav en är en webbutbildning som delvis handlar om hur man maximerar sin exponering på vastervik.com. Vi ska också få fram ett antal profilprodukter och exportmogna produkter under hösten. Några problemområden har identifierats och dessa kommer att läggas extra vikt vid. Vi satte också ett antal mätbara mål att uppnå för att ha något tydligt att sträva mot.

Vi har också pratat om den 14/10 då vi har vårt nästa branschmöte. Då kommer vi att fokusera på den framtida utvecklingen i besöksnäringen i Västervik. Jag hoppas på många givande diskussioner och tankar från våra företag inför det fortsatta strategiarbetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar