Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















torsdag 27 augusti 2009

Kompetensutveckling skapar tillväxt

Under eftermiddagen har jag varit på möte i Oskarshamn ang. en förstudie kring företagens kompetensbehov som vi ska göra i länet. Finansieringen av förstudien kommer från sociala fonden (Mål 3), som sedan också kommer att ta ställning till den ansökan om utbildningar som förstudien resulterar i.

I första läget kommer Lars Persson och Christina B Persson från TUR i Sverige AB, som har fått uppdraget att genomföra förstudien, att göra djupintervjuer med 50 av länets besöksnäringsföretag, 8 av dessa i Västervik. Därefter kommer Marknadskraft i Åre att följa upp undersökningen med telefonintervjuer (5-10min) med 200 företag i länet. Ur detta kommer en analys kring kompetensbehovet med påföljande ansökan för beslutsfattande under första halvåret 2010. Beviljas ansökan kan detta gigantiska utbildningsprojekt starta efter sommarsäsongen 2010.

Genom detta ges besöksnäringsföretagen i länet en lysande möjlighet till att höja sin kompetens och utvecklas och därigenom öka tillväxten i det egna företaget - i stort sett gratis. Man lägger bara sin egen tid. Det är riktigt roligt att kunna rapportera att Kalmar län är den enda regionen i Sverige som tar ett grepp kring utbildning av företagen i den här storleken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar