Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















fredag 28 augusti 2009

Journalistbesök och Loftahammarsutställning

Vilken bra dag jag har haft! Det började bra med att Jakob fick ett telefonsamtal från Almi Företagspartner i Stockholm. Tjejen i telefon hade varit på besök i Västervik i somras och blivit så imponerad av nya vastervik.com att hon ville använda samma leverantör. Kul!

Vid halv elva fick vi besök av 10 tyska journalister. De kom till oss genom Ehrenberg Kommunikation som vi använder för pressbearbetning på tyska marknaden inom projekt Vinst. De besöker nu i dagarna stora delar av länet för att sedan åka hem och skriva artiklar (förhoppningsvis). Det är ett späckat schema de har och de kändes lite möra när de dök upp på förmiddagen.

Jag, Christoffer, Hanna och Jakob var engagerade i olika delar av besöket. Jag hälsade dem välkomna på turistbyrån och berättade om Västerviks historia men även dagsläget. Vi promenerade till Fiskaretorget där vi mötte Hanna, som bjöd på munsbitar med Västervikssmak som Henrik på Saltmagasinet gjort i ordning. De innehöll bl.a. Kårö lax och strömming. Det blev en med strömming över, som jag provade på vägen tillbaka och den var mums!

Hanna fattade stafettpinnen och guidade vidare över Gamla Norr. På Aspagården väntade Christoffer, som fått låna gården trots att Kerstin inte var på plats idag, med vildsvinskorv från Wadstens. Han tog sedan med sig gänget genom stan och ner till Skeppsbrokajen där båten till Idö väntade. Jag fick en rapport under sen eftermiddag att besöket på Idö hade varit mycket bra, med lunch och promenad till byn. Avslutningsvis var de på Gränsö slotts ljusstöperi innan de drog vidare till Glasriket.

Jag fick ett kul sms av Christoffer när han hade lämnat dem:
- Va roligt att va lite reseledare igen. Å en applåd innan man går på helg är ju inte fel. :-)

Det är roligt och inspirerande att arbeta med journalistbesök. Vi vet att det ger väldigt mycket om vi får in artiklar i förhållande till vad det kostar att annonsera. Det vi är bra på här i Västervik är att ta hand om besöken på ett personligt sätt och därigenom skapar vi personliga relationer. Att ge det lilla extra de här dagarna är vår ledstjärna.

I eftermiddag har jag varit på Loftahammarsutställningen. Torbjörn Nilsson, affärsutvecklare inom evenemang, och Jakob Franzén från Turistbyrån var med. Mest imponerade det område med matproducenter (bl.a. Saltmagasinet och Skönero) som man hade byggt upp vid gästhamnen. Snyggt skyltat, snyggt avdelat med höstackar och allmänt fräscht. Kul! Det var också mycket roligt att se Richard Granbergs Golden Cut i vattnet. Snygg!

Loftahammarsutställningen fortsätter under helgen och med tanke på att vädret ser riktigt bra ut inför morgondagen så kommer det troligen att bli väldigt mycket folk. Vi hoppas på det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar