Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















torsdag 3 september 2009

Tulp Magazine på ingång

För många många år sedan när jag jobbade inom besöksnäringen var hösten en ganska lugn tid. Det fanns tid för eftertanke, utvärderingar, planering. Man kunde ta det lite lugnt. Sedan kom Internet. Plötsligt fanns inte den lugna perioden på hösten längre utan det var fullt ös nästan hela året om.

Jag förstår frågan vad vi gör på hösten (fick den senast igår) eftersom många tror att vårt arbete består i att möta turister. Tur att man kan blogga då så att det finns en möjlighet för de som önskar att få en insyn i våra arbetsuppgifter.

Den här veckan har det varit fullt upp och kalendern är fulltecknad de närmaste veckorna. Fullt upp betyder också att det händer saker och att jobbet går framåt - kul!

Några saker att rapportera ur veckans skörd:
Vi kommer under hösten att jobba för att stimulera paket med hög kvalitet bland våra företag. Jonas Settlin och Per Jiborn som är affärsutvecklare på Västervik Framåt har fått detta uppdraget.

Idag hade vi möte med marknadsgruppen inom Projekt Vinst. I denna powerpoint kan du se vad som redan har gjorts inom projektet.


Den 21/9 kör vi igång en marknadskampanj på tyska marknaden (inom Vinst). Vi (de fem starka varumärkena som jobbar ihop, där Västervik är ett av dem) levererar nu för fullt information till den PR-byrå i Tyskland som har hand om kampanjen.

Vi deltar (tillsammans med övriga länet i projekt Vinst) på mässan Vagabond i Köpenhamn 16 - 17 oktober. Mässan riktar in sig på "det grå guldet", d.v.s. de som är 55+. Jag är länets representant och finns på plats.

Det var några saker. Imorgon är det fredag och då har vi en holländsk journalist med fotograf på besök under eftermiddagen. Tidningen som journalisten kommer ifrån är livsstilsmagasinet Tulp Magazine. De har bl.a. önskemål om att få se skärgården. Christoffer har förberett en plan A (sol) och en plan B (regn) och vi hoppas att plan A håller.

Eftersom vi har fullt upp med besöket imorgon (och jag ska skynda iväg till kräftskiva på kvällen) så blir det inget blogginlägg förrän efter helgen igen. Så jag passar redan nu på att önska:
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar