Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















onsdag 18 november 2009

Handelsplatsen Västervik

Har idag varit med på första mötet inför arbetet med att utveckla Västerviks stad som handelsplats. Under hösten 2008 genomförde Västervik Framåt en handelsanalys på uppdrag av Västerviks Handel, Fastighetsägarna och Västerviks kommun. Ur denna har man tagit fram en strategi och en handlingsplan. Det övergripande målet är att förbättra försäljningsindex och att öka företagens lönsamhet.

Strategin för handelsplatsutvecklingen är kopplad till prioriteringar som finns i kommunens strategiska plan avseende näringslivsutveckling. Utvecklingen av handeln stärker Västerviks varumärke och ökar intresset för besök, inflyttning och etablering. Det skapar också förutsättningar för utveckling av befintliga företag.

Arbetet fortsätter nu i ett antal arbetsgrupper inom olika områden:
- Den offentliga miljön/Tillgänglighet
- Etablering, lokaler
- Markanvändning
- Marknadsföring/Aktiviteter
- Kompetens

Jag sitter med i gruppen som arbetar med tillgänglighet och den offentliga miljön. Detta var först tänkt som två olika grupper, men de slås samman eftersom områdena går in i varandra. Idag pratade vi mest bakgrund, syften och satte grunden inför det fortsatta arbetet.

Det var intressant att höra om fastighetsägarnas samarbete i Västervik. Johan Sandberg, som var deras representant på mötet, berättade att det nära samarbete som man nu har utvecklat fick ett företag som var i Västervik för att undersöka etableringsmöjligheterna att reagera. Inför mötet valde åtta fastighetsägare att träffa företaget tillsammans, för att på det sättet kunna erbjuda en lokal som passade företaget bäst. Detta imponerade tydligen på företagets representanter som var mer vana vid att fastighetsägarna ser på varandra som konkurrenter. Tyvärr blev det ingen etablering den här gången men det bådar gott inför framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar