Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















onsdag 20 januari 2010

Arbetet med FOKUS2010 har startat!

Då har startskottet för FOKUS2010 gått. Idag träffades vi inom besöksnäringen på Västerviks Stadshotell för en workshop där det framtida arbetet inom projektet var i centrum. FOKUS2010 syftar till att öka antalet besökare under veckorna i anslutning till absoluta högsäsongen. D.v.s. under vecka 25 (midsommar), 26, 33 och 34.

Idag var det midsommar och vecka 26, som blir en familjevecka, som var på agendan. Vi började med en speed-dating där företagen fick träffa varandra en mot en och diskutera vilka samarbeten man kan utveckla. Därefter hade vi två group-dates där man i olika grupper pratade om hur man kan samverka och vad man ska göra för destinationsövergripande åtgärder.

Det var ett stort engagemang bland deltagarna och högt i tak. Många intressanta tankar och idéer kom fram och nu ska vi i turistorganisationen sammanställa, prioritera och ta fram en handlingsplan för hur vi går vidare med arbetet.

Är du intresserad av att vara med i arbetet eller vill hörs mer om FOKUS2010? Kontakta mig på stina.porsgaard@vastervik.se

Här kommer några workshopbilder!

Elisabet för Smaka på Tjust, Jakob från Turistbyrån, Anki på Stadshotellet, Eduard på Solgården, Lina på Hasselö och Helene på Idö.

Donald på Aktiveum, Pernilla och Michael från KustCamp och Jim för Västerviks Klätterklubb.

Jonas på Saltmagasinet m.m., Jan på Sahara/Acapulco, Nicklas för Centralhotellet, Kerstin på Aspagården, Christin för Västerviks Handel/Ogräs och Lars-Göran på Stadshotellet.

Ett stort gäng som diskuterar olika samarbeten med Lysingsbadet/Västervik Resort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar