Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















onsdag 10 februari 2010

Attraktiva cykelleder till sommaren

Tjust Bike & Running Club är en aktiv ideell förening som främjar cyklande och som bl.a. står som arrangör av motionsloppet Tjusttrampet. Idag har vi (Christoffer och jag) träffat dem tillsammans med Kultur- och Fritidsförvaltningen för att se hur vi tillsammans kan utveckla cykelleder i kommunen. Det är ett projekt inom Idrott & Turism, som vi deltar i.

Vi har två cykelleder idag:
- Cykelspåret som går från Haparanda till Ystad. Denna underhålls och sköts på ett bra sätt men eftersom den går rakt igenom kommunen är den inget alternativ för de turister som vill cykla runt här för en dag eller två.
- Astrid Lindgren leden som går Västervik till Jönköping. Denna skapades genom ett projekt för ett antal år sedan och tyvärr finns det ingen som underhåller den. Det hade man inte sett till att lösa under projektperioden. Kartorna är slut och vi kan inte garantera att skyltningen är tillfredsställande.

Esbjörn och Jan-Erik på Tjust Bike & Running Club är ett par eldsjälar, som tillsammans med sina klubbkamrater, har tagit fram tre olika attraktiva cykelturförslag där man kan njuta av både vacker natur och spännande kultur. Vår förhoppning är att tre skyltade leder kan vara klara till sommaren och även ett bra informationsmaterial kring dessa. Det kommer att bli ett bra tillskott både för kommuninvånare som vill ut i naturen och för de besökare som vill ha en aktiv semester.


Från vänster: Jag, Anders Östlund på Kultur- och fritidsförvaltningen, Esbjörn Gustafsson som är ordförande i Tjust Bike & Running Club och så vice ordföranden Jan-Erik Axelsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar