Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















onsdag 10 mars 2010

Fyra västerviksrestauranger i White Guide 2010

Närmare 800 personer jublade när vinnarna i White Guide 2010 presenterades på en stor gala på Grand Hôtel i Stockholm i måndags, den 8 mars. På galan korades Årets bästa restauranger i olika kategorier och de största restaurangupplevelserna i landet hyllades. Fyra av de totalt 544 restauranger som kvalificerat sig för att vara med i White Guide 2010 hittar vi i Västerviks kommun.

Två Möjligheter och Saltmagasinet är de två som blivit poängbedömda och de finns med i kategorin God Klass (av totalt 115st):
Två Möjligheter - Matpoäng: 26/40 Servicepoäng: 16/25 Rubriken är "Dubbelt gott mitt i Västervik"
Saltmagasinet - Matpoäng: 24/40 Servicepoäng: 14/25 Rubriken är "Middag med solnedgång".

Värdshuset den Gröna Tuppen i Fårhult benämns som "Lilla Provence vid Smalspåret" och finns med i kategorin Bra Ställe (177st). Smugglaren omnämns i kategorin Tips (139st) och där har man satt rubriken "Gemytligt i det gamla båthuset".

Stort grattis till omnämningarna!

Med i årets White Guide är 28 restauranger från Småland - varav 4 alltså från Västervik. En bra representation även om det gärna fick vara fler och framförallt gärna någon från skärgården.

Årets bästa restaurang utifrån matupplevelsen blev PM & Vänner i Växjö - Matpoäng: 37/40 Servicepoäng: 22/25. Enligt White Guide 2010 serverar man den mest intressanta maten i Sverige! Ett stort grattis till Växjö och PM & Vänner!

Gillar du, liksom jag, mat och matupplevelser? Då rekommenderar jag dig att beställa hem ett ex av White Guide för att ha i bilen i sommar. Perfekt att ha på resan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar