Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















tisdag 20 april 2010

Är butiken tom?

Det finns mängder av olika fansajter och grupper på FaceBook men i slående många av dem är det lite action. En kommentar som Joakim Jardenberg sa på sin föreläsning om sociala medier här i Västervik för några veckor sedan har fastnat hos mig.

- Om du har en vanlig butik som är tom, det kommer ingen och handlar, vad gör du då? Du hittar på saker för att dra dit folk. Så fungerar även din fansajt.

Och egentligen är det ju solklart. Det måste hända saker på din fansajt för att dina fans ska besöka den. På vår fansajt på FaceBook märks detta tydligt i statistiken. När vi gör inlägg ökar aktiviteten. När vi gör saker som engagerar ökar den ytterligare.

För några veckor sedan gick vi ut med att vi skulle vara med i Kockduellen och bad om hjälp med recept på såser. Därefter visade vi bilder både från förberedelserna och från när vi vann. Antalet besökare den veckan ökade med 100%. Värdet för destinationen, förutom att vi bygger relationer, är att när vi sedan informerar om vad man kan se och göra - den lite mer "tråkiga" informationen - så finns besökarna där på sajten.

Förra veckan gick vi ut med att den som blev fan nr 1000 skulle få en SPORK. Det genererade 50 nya medlemmar och vi ökade antalet besökare på fansajten ytterligare. Att det sedan blev en kamp för att sitta och trycka i rätt sekund för att bli nr 1000 var roligt att se.

Personligt är bra och varvat med info ännu bättre. Följande inlägg (som tog en halv minut att skriva) genererade 36 "gilla":
- Ett av Västerviks säkraste vårtecken: Kebabmästaren på Strandvägen har nu öppnat!

Den gav också ett antal kommentarer, som:
yes!!! , Jippi =) , Såå gott!! , ÄNTLIGEN!!!!

Och så denna kommentar, som är härlig att se:
- Perfekt! Känns som man får ta en tur på 18 mil för att få lite god kebab ♥

Bli fan till oss på FaceBook

2 kommentarer:

  1. Det är helt sant, Stina! Jag var ju också på Joakim Jardenbergs föreläsning. Trots det kände jag mig nu lite träffad. När man startar tre saker på en gång får man fullt upp! - Jag har prioriterat bloggen och Twitter framför min fanpage på Facebook. Nu ska det bli bättring! ;) Annika, Lekotopia

    SvaraRadera
  2. Bra att du prioriterar - det ska ju vara roligt också!

    SvaraRadera