Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















torsdag 8 april 2010

Dagens tre i topp!

1. Galet gott blev en succé med runt 5600 besökare. Den stora succén är dock inte antalet besökare utan att det blev ett riktigt, riktigt bra evenemang. Många bra utställare, bra seminarier och ett överhuvudtaget riktigt bra koncept! Det var kul att se att så många valde att gå in mer än en gång. Sammanfattningsvis övergick antalet besökare vad som behövdes för att det skulle gå runt ekonomiskt och högst troligt ser vi en fortsättning nästa år.

2. Det är mycket stort intresse för de olika aktiviteter som vi har på gång! Många anmälningar har kommit in till Turista Hemma (sista anmälningsdag imorgon!) och Hanna, som projektleder FOKUS, rapporterar hela tiden nya bra idéer som våra aktörer har på gång. Energikick! Alla aktiviteterna finns med i den folder som i veckan kom ut per post till våra aktörer inom besöksnäringen, med vad man kan vara med och delta i under våren och sommaren. Däri kan man läsa om nästa veckas branschmöte, beställa destinationsflaggor till sin verksamhet och uppdatera sin informationvastervik.com.

3. Vårt aprilskämt, om ryska staten som anklagade Tofvehults Kafé för varumärkesplagiat då deras tofvehultare ansågs för lika de ryska pirogerna, som vi hade med i vårt nyhetsbrev den 1 april snappades upp av en tidning. Enligt uppgift till oss sökte journalisten vid upprepade tillfällen Jordbruksverket (som enligt nyheten mottagit klagomålet) för en kommentar, men utan framgång då ärendet inte var diariefört. Vid kontakten med Peter Göransson på Tofvehult fick journalisten dock information om att det var ett aprilskämt. Journalisten var, enligt Peter, lättad över att detta framkom innan pressläggning. Förståeligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar