Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















måndag 10 maj 2010

Björn Ulvaeus köper Slottsholmen

"Björn Ulvaeus förvärvar fastigheten Slottsholmen 1 i sin barndomsstad Västervik av Föreningen Visan. Han vill tillsammans med ALM Equity AB utveckla fastigheten Slottsholmen och ambitionen är att en ny byggnad ska bli ett landmärke för Västervik, såväl från land som från vatten. Slottsholmen ska bli en mötesplats för dem som bor i staden och ett lockande resmål för bil- eller båtburna besökare. En byggnad som Västervikarna kan vara stolta över."

Detta är taget ur pressmeddelandet som levererar den goda nyheten att det nu kommer att hända stora saker på Slottsholmen! Det var en mycket positiv stämning på presskonferensen vid 12 idag då den stora nyheten avslöjades.

Björn Ulvaeus (th) tillsammans med Hansi Schwarz (tv) under dagens presskonferens.

Såhär uttalar sig Björn i pressmeddelandet om vad han ser framför sig:
- Jag tänker mig en en kombination av semesterboende i ett lägenhetshotell och kommersiell verksamhet och jag vill knyta en driftig entreprenör till Slottsholmen som ska driva restaurang och café, hålla i konserter och konferenser samt sköta uthyrningen av andelslägenheterna, säger Björn Ulvaeus.

- Ambitionen är att nivån på verksamheten skall kunna ändras och anpassas utifrån efterfrågan och att Slottsholmen skall erbjuda tjänster och service så gott som året runt – allt från bröllop, företagsevent, konserter och evenemang tillsammans med visfestivalen, till julbord, nyårsfirande och söndagsmiddagar, fortsätter den stolte ägaren till Slottsholmen.

Så här ser bilden för visionen kring Slottsholmen ut. Man ser byggnaden ut mot Skeppsbrofjärden, med promenadstråk, ett däck med matservering och bryggor för båtar intill byggnaden.

För besöksnäringen i Västervik är det här mycket positivt. Det kommer äntligen att hända saker på en av de mest centrala platserna i Västervik, vi får en ny aktör och förhoppningsvis attraktion i besöksnäringen och inte minst: Det är västervikssonen Björn Ulvaeus som står bakom köpet. Under presskonferensen gick det inte någon förbi att han fortfarande har hjärtat kvar i hemstaden. Läs Björn Ulvaeus egna tankar om Slottsholmen.

Det finns all anledning att fira idag!


Här kan du se en film från presskonferensen, bilder, pressmeddelande och annan information kring köpet.

Alm Equity ABs hemsida om framtidsplanerna på Slottsholmen hittar du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar