Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















måndag 17 maj 2010

Stockholmare och Norrköpingsbor lockas till Västervik. - Men tyskarna är redan här!

Vi har en intensiv helg bakom oss!

Västervik har synts i köpcentret Domino i Norrköping. Christoffer rapporterar att aktiviteten var bra, det var stort intresse för Västervik men tyvärr påverkade vädret publiktillströmningen - det var lite för vackert väder. Kommande helg (22-23 maj) fortsätter roadshowen till A6 i Jönköping och till dess ska Christoffer skruva om tävlingarna lite, efter helgens erfarenheter. I Norrköping var Lysse och Lysingsbadet med på plats. I Jönköping kommer Västerviks Stadshotell med trubaduren Ragge att finnas med. Vi sände live via vår kanal på Bambuser, vilket vi gick ut med i vår fansajt på FaceBook. Här kan du se när Lysse dansade med ett av barnen som var och hälsade på. Alltid intressant att testa nya sätt att kommunicera!

Turistbyrån har nu även öppet lördagar. Jakob rapporterade 45 besökare, relativt många för att vara så tidigt på säsongen. De flesta var utländska gäster och av dem var det tyskarna som var i majoritet. Jakob trodde att han skulle hinna jobba med annat men det blev inte så mycket av den varan - besökarna går först.

Inom inflyttarservice gick den s.k. Stockholmskampanjen. I lördags tog vi emot ett antal besökare som är intresserade av att flytta till Västerviks kommun. Vid 12.30 anlände de till Västervik och vi började med en gemensam lunch. Kommunstyrelsens ordförande Harald Hjalmarsson hälsade välkomna och sedan fortsatte vi med en minimässa där besökarna fick möjlighet att träffa aktörer som är viktiga vid en flytt till oss: Mäklare, Arbetsförmedlingen, husföretag, båt- och bilförsäljare. Intresset för Västervik var stort och om ett par veckor har vi en gemensam utvärdering för att se hur vi kan ta samarbetet vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar