Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















tisdag 1 juni 2010

Fredrik Blom gästbloggar om Utkik

Västerviks kommun ger i samarbete med Västervik Framåt AB ut tidningen Utkik Västervik fyra gånger per år. I tidningen arbetar vi aktivt med att lyfta fram goda exempel på företagsamhet och framtidstro runt om i Västerviks kommun, dels för att det ofta blir väldigt intressant läsning, men också för att i förlängningen stärka den lokala självkänslan hos våra kommuninvånare.

Tidningen delas ut till samtliga cirka 21.000 hushåll i Västerviks kommun och även till knappt 3000 arbetsplatser. Dessutom skickas Utkik ut till hela det register av ungefär 3000 familjer som visat sig intresserade av att flytta till Västerviks kommun och ytterligare några hundra fasta prenumeranter utanför kommunen. Vill du också ha Utkik i brevlådan gratis skickar du bara din adress till utkik@vastervik.se.

I Utkiks senaste nummer, nr 2 2010 – som började distribueras för en vecka sedan – träffar vi intressanta personligheter i olika skeden av livet. Redan på omslaget börjar vi lära känna den energiske fågelrättskämpen och samtidigt stora entreprenörslöftet, sextonårige Jonas Djurstedt i Getterum. Han berättar om hur han vill skapa förutsättningar för ett bättre liv för världens hönor genom en enkel idé om samarbete och konsumentmakt.

Omslaget på senaste numret av Utkik pryds av en av Västerviks unga entreprenörer: Jonas Djurstedt.

Tidningen träffar också korsordsmakaren Anita Lingestad och illustratören Lasse Strömqvist i idylliska Lunds By, där Anita berättar om hur hobbyverksamheten med kryssen växt till en professionellt heltidsjobb. Ett tips inför sommarens slöare dagar är att försöka lösa Anitas kryss med Lasses bildillustration som finns i varje nummer av Utkik, eller i många av Sveriges större tidningar.

En läsare hörde av sig till Utkik med lite funderingar och helt plötsligt hade tidningen dessutom en gästkåsör. Elin Asplund heter läsaren/kåsören och hon utforskar en lokal minnesvärld i sin text. Utkiks läsare får också en intressant inblick i hur kommunens yngre medborgare ser på Västervik som boendekommun, när fem gymnasieelever pratar om sina framtidsplaner efter studentexamen.

Utkik tittar självklart närmare på Björn Ulvaeus planer för Slottsholmen och två fängelser får sig ett besök – dels en av stadens största arbetsgivare (nya anstalten Västervik norra) och dels det gamla fängelset som nu blivit hotell. De politiska partiernas yngre förmågor berättar också för Utkik om sina hjärtefrågor inför höstens val. Lägg till en rad artiklar om det lokala näringslivet, som intressanta båtbyggarnyheter både från Windy och från anrika Tore Holms varv i Gamleby.

Krydda dessutom anrättningen med en ambitiös kartläggning av sommarens evenemang över hela mittuppslaget och dessutom i den egna återkommande avdelningen ”För nöjes skull”, så har du en bra sammanfattning av det senaste numret.

Idag hade stora delar av Utkiksredaktionen möte där vi gemensamt funderade på innehållet i nästa nummer (ute den 11 september). Har du idéer om vad vi bör skriva om i tidningen är du självklart varmt välkommen att höra av dig till oss i redaktionen. Enklast är att komma ihåg webbadressen www.vastervik.se/utkik eller vår mailadress utkik@vastervik.se.

Inlägg: Fredrik Blom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar