Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















fredag 20 februari 2009

Pressbearbetning gav bra resultat

Igår hade vi, som jag skrev i förra inlägget, presskonferens om UnderBar Himmel. Det gav ett bra resultat! VästerviksTidningen (VT) rapporterade inte enbart om UnderBar Himmel utan även om hela nöjessommaren, vilket gav efterverkningar på Sveriges Radio (SR) P4 Kalmar. Här är den press vi vet om:

VT, pappersupplagan: Huvudrubrik på första sidan + ett helt uppslag om nöjessommaren.
VT, nätupplagan:
- Nöjessommar utan like
- Robert Gustafsson till Västervik

SR P4 Kalmar:
- Nyheterna under eftermiddagen torsdag 19/2
- Skvallertorget fredag 20/2:
Kl 11.00-11.30 Längre intervju med Ingmar på Nöjespumpen, 3 min in i filen
Kl 12.30-13.00 Intervju med mig, 10 min in i filen

Nyheterna: Artikel i pappersupplagan
Nyheterna, nätupplagan: Robert Gustafsson kommer till stan

Såhär jobbade vi med pressbearbetningen i det här fallet
1. Finns det nyhetsvärde och hur stort?
→ Vi identifierade att det fanns ett klart nyhetsvärde och att Robert Gustafsson är det stora affischnamnet.

2. Planera mediabearbetningen
→ Möte med Micke och Ingmar på Nöjespumpen. Nyheten var så stor att den borde attrahera lokalpress, SR P4 Kalmar och ev. kranskommunernas tidningar. Vi beslutade att kalla till presskonferens (PK). För att öka intresset för media att skriva om nyheten/komma till PK kollade vi upp möjligheten för Robert Gustafsson att närvara eller ge telefonintervjuer. Fick positivt besked från agenten att Robert kan närvara via telefon.

3. Skriva och skicka pressinbjudan
→ I inbjudan lockade vi till PK utan att lämna ut alltför mycket information. Meddelade att Robert Gustafsson närvarar genom telefon samt övriga närvarande. Skickade inbjudan två dagar före PK.

4. Sammanställa pressmaterial och pressmeddelande
→ Vi sammanställde information kring deltagande artister, tid och plats o.s.v. så att media enkelt kunde få all korrekt information. Vi gjorde även ett pressmeddelande att mejla tillsammans med pressinformationen efter presskonferensen.

5. Panik!
→ Besked om att Robert Gustafsson inte kunde delta via telefon! Och det hade vi ju lovat i pressinbjudan.... Men vi fick en bra lösning! Robert ställde istället upp på enskilda telefonintervjuer, vilket är mycket bättre för media.

6. Presskonferens
→ Kl. 9.30 VT dyker upp. Vart är Nyheterna och P4? Var det inte tillräckligt intressant? VTs journalist Anders Jacobsson är trevlig och jättebra, PK gick bra. Efter PK tog fotografen Lisa Olaison med arrangörerna och Lifvens till ruinen och tog en kanonbild.

7. Fortsatt bearbetning, skicka pressmeddelande
→ Varför kom inte Nyheterna? Jag ringde, Caroline hade inte sett pressinbjudan. Hon fick en telefontid med Robert Gustafsson och blev glad för att jag ringde upp henne.
En timma senare ringer SR P4 Kalmars lokalreporter. Man rapporterade redan på nyhetssändningarna. De ville göra ett längre reportage med Nöjespumpen. Ytterligare en timma senare ringde Bengt Grafström från samma kanal. Ville göra intervju i Skvallertorget. Vi skickade ut pressmeddelande till ett antal i vårt pressregister där det kanske kan bli notiser, t.ex. Barometern och Norrköpings Tidningar.

Eftersom vi har alla underlag för pressmeddelande och dokument och även pressregister klart innebar det inte alltför mycket jobb - och mycket gott resultat!

Här nere är länkar till alla artisterna. Idag har vi haft ett tiotal samtal till Turistbyrån om biljetter. De släpps på måndag.
God helg!
Stina

Artisterna:
Christer Björkman & Schlagerfeber
Playboys  
GrisNils
Lifvens
Robert Gustafsson & Rolandz 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar