Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















onsdag 18 februari 2009

Robert Gustafssons figur Roland Järverup till slottsruinen

Robert Gustafsson kommer till Västervik i sommar! Idag släppte vi alla artisterna till UnderBar Himmel i slottsruinen den 21-22/7. Parollen är: Underbar KOMIK, himmelsk MUSIK, i vackra VÄSTERVIK. Det är Micke och Ingmar på Nöjespumpen i Södra Vi som står som arrangörer.

Robert Gustafsson är en av mina personliga favoriter. Jag pluggade Turismgeografi på Universitetet i Karlstad och kom då i kontakt med det klassiska Sandgrund. Danspalats skulle många säga, andra skulle nog säga köttmarknad. Sandgrund är i vilket fall en intressant företeelse i Karlstads nöjeslivs historia. Filmen Torsk på Tallin där Robert bl.a. spelar den snälle dansbandsentusiasten Roland Järverup från Karlstad relaterar till Sandgrund. Jag tycker att filmen är lysande - och den värmländska dialekten är underbar.

Nu kommer alltså Robert Gustafsson hit i rollen som Roland, och spelar då med Rolandz. Andra artister under UnderBar Himmel är Lifvens (lär locka många från Vimmerby/Hultsfred), GrisNils och PlayBoys. Dessutom kommer Christer Björkman med Schlagerfeber. Micke på Nöjespumpen säger att de är riktigt, riktigt bra!

Biljetterna kommer vi att sälja här på Turistbyrån så Jakob håller nu på för fullt och förbereder webbshoppen och kassaapparaten.

Här får du en försmak av Rolandz!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar