Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















måndag 9 februari 2009

Västervik finns nu på Twitter


FaceBook, MySpace, Flickr, Youtube, Spotify, bloggar, forum... Det finns många nya digitala media och det är inte helt enkelt att hänga med i svängarna. Samtidigt är det oerhört viktigt för oss som destination att vara med och synas där våra målgrupper rör sig. En mycket stor fördel är att tjänsterna oftast är helt gratis.
Twitter är ett av de fenomen som slagit igenom den senaste tiden. Detta är en enkel meddelandetjänst på nätet där man som användare skickar en kort rapport (max 140 tecken!) via mobilen eller datorn och så kan andra läsa vad man gör just nu eller vad man valt att meddela. Tjänsten fick stor uppmärksamhet i samband med terrorattackerna i Bombay i höstas där omvärlden många gånger fick snabbare information via Twitter än via traditionella medier. Barack Obama har varit en mästare på att använda Twitter i sin valkampanj, inte mindre än 144 000 personer följer honom och får uppdaterad – och naturligtvis riktad – info om honom.

Västervik finns nu på Twitter. Christoffer (vår turistkommunikatör), jag och Fredrik Blom som är kommunens informatör har lagt upp strategierna för inläggen och för hur vi ska bete oss för att vårda vårt varumärke på Twitter. Det är mycket att tänka på! Hittills har vi kört en provvecka och därför inte heller arbetat för att få anhängare. Snart har vi mer koll och då kör vi på ordentligt. Fördelen med Twitter är att det tar mycket lite tid i anspråk och att man kan få ut snabb info till många. I framtiden kan man tänka sig att en anhängare till Västervik på Twitter får info om när biljetterna till VisFestivalen släpps, artister till olika evenemang och när det är dags att börja köa för Sven-Ingvars.

Här kan du läsa vad vi skriver på Twitter.

Tycker du att det är intressant går du in här och lägger upp din profil (går snabbt och enkelt!) och glöm inte att bli en av våra ”Followers” så att du får vår info!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar