Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















tisdag 17 mars 2009

Baltic Sprint Cup väljer Västervik

Nu är det äntligen klart och officiellt: Baltic Sprint Cup har valt Västervik som ett av fem etappmål - och det enda svenska inför tävlingen i sommar. Baltic Sprint Cup är den näst största segeltävlingen (efter Gotland Runt) i Östersjön. Det är båtar på mellan 30 och 70 fot som tävlar i en cruiser och en racer division. Man har satt 50 deltagande båtar som max eftersom det finns begränsningar i en del av hamnarna. Tidigare var det 60st.


Jag träffade Henning Rocholl och Alan Green som är arrangörer första gången förra sommaren, i Karlskrona som var ett av etappmålen. Stefan Qviberg som var en av deltagarna, och senare också vinnare med Summer Wine, kommer från Västervik och hade talat väl om oss för arrangörerna. De blev mycket intresserade och i slutet av augusti/början av september kom de hit för att titta på Västervik som möjligt etappmål.

Vi tog en promenad längs med Skeppsbrokajen, Storgatan, Strandpromenaden och tittade ut över Fiskarehamnen. Henning var märkligt tyst och det kändes lite som att han kanske inte gillade vad han såg. Jag förstod senare att det var helt tvärtom - han tyckte att det var fantastiskt och var helsåld. Kul! De passade också på att träffa Kappseglingsklubben och kommunalrådet Harald Hjalmarsson. Under hösten fick vi sedan beskedet att de ville lägga ett etappmål i Västervik men att de p.g.a. finanskrisen var tvungna att hitta en ny huvudsponsor. Det var tidigare en tysk bank och av förståeliga skäl var de tvungna att dra sig ur. Nu har allt löst sig iallafall. Det har varit klart ett tag men vi har efter diskussioner med Alan och Henning valt att först nu offentliggöra det i Sverige.

Onsdagen den 22 juli blir det målgång, man diskuterar Lindödjupet. Förra året blåste det så hårt att man anlände till Karlskrona en dag för tidigt så det finns en möjlighet att man kommer redan 21 juli. Alla båtarna kommer att ligga vid Skeppsbrokajen. På torsdagen blir det en "price-giving-ceremony" som vi gärna vill hålla i Fiskarehamnen. Till denna behövs sponsorer så hör av dig om du är intresserad! På fredagen vid 10 seglar man ut från hamnen för att sedan starta nästa etapp kl 12.

Runt 350 seglare väntas komma hit med riktigt häftiga båtar. Jag är ingen båtmänniska men till och med jag var imponerad när jag fick gå ombord på några av värstingarna förra året. Vår ambition är att göra deras besök i Västervik så öppen för både invånare och besökare som vi kan. Det kan dels locka båtintresserade till Västervik och dels förgyller det upplevelsen för de som redan är på plats.

Runt 350 seglare kommer att åka härifrån. När de lämnar oss ska vi ha 350 nya ambassadörer för Västervik till andra seglare runt om i Europa. Vi ska bjuda dem på en häftig upplevelse!

Baltic Sprint Cup är också ett gyllene tillfälle att arbeta med press och media. Det ska vi använda för att stärka Västerviks position bland seglare och inom den marina näringen i Sverige!

Tävlingsprogrammet
Lördag 18/7 Warnemünde – Rønne
Måndag 20/7 Rønne – Västervik
Fredag 24/7 Västervik - Liepāja
Måndag 27/7 Liepāja – Świnoujście
Torsdag 30/7 Świnoujście – Travemünde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar