Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















tisdag 30 juni 2009

Mycket skärgård i Berlin!

Jag pratade precis med Christina Thorstensson som är projektledare för Projekt Vinst. Hon har under den gångna helgen varit i Berlin och representerat länet under en Sverigefest som svenska ambassaden hade på torget och gatan utanför sin byggnad. Festen var för att fira att Sverige nu tar över ordförandeskapet i EU.

Budskapet från Christina var "investera i Kalmar län", "no-oil" och "turism". Med på plats hade hon den nya broschyr som vi har tagit fram för de fem starka varumärkena i länet som Vinst bygger på (Västervik, Vimmerby, Glasriket, Kalmar, Öland) och naturligtvis även Västerviks turistbroschyr. Två andra besöksnäringsaktörer fanns på plats: Stockholm och Jönköpings län.

Christina rapporterar att det var ett mycket trevligt arrangemang med sverigefrälsta. Eller som hon uttryckte sig mer ordagrant:
- Jag har träffat vår fanclub!
Pippi Långstrump var på plats och gjorde succé. Man hade 4-5 föreställningar med 500 - 800 personr. Kanon.

Christina berättade också att hon märkte en intressant skillnad i frågorna från gästerna. Vi brukar notera sådana saker när vi är på marknadsaktiviteter eftersom det är viktigt att se hur trenderna går. Det var betydligt fler än vanligt som var intresserade av skärgården och de undrade bl.a. hur den ser ut och vad skillnaden är mellan östkustens och västkustens skärgård. Hon träffade också två olika par som skulle båta till Loftahammar inom en månad. De tyckte naturligtvis att det var positivt att träffa henne på plats - och så fick de med sig vår turistbroschyr.

På tyskt vis var det också många gäster som hade tagit med sig listor med frågor som de ville ha svar på. På t.ex. svenska mässor ser man inte detta beteende så ofta men i Tyskland är det relativt vanligt. De är mycket mer planerande än vi - en intressant skillnad att tänka på i arbetet med tyska gäster!

Tysk-svenska Handelskammarens information om sverigefesten Schweden für Jeden.
Tysk information.
Blogginlägg från Johanna Paues Darlington som knaprade Ahlgrens bilar under sverigefesten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar