Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















tisdag 7 juli 2009

Regnaktiviteter på listan

Vaknade vid tre inatt av att regnet öste ner. Min första tanke var: Åh nej, inte vecka 28.... För vi skulle verkligen behöva riktigt fint väder vecka 28 i år. De senaste åren har det inte varit det bästa och det skulle verkligen sitta fint med en strålande VisFestival.

När klockan slog 10 öppnade Turistbyrån. Telefonkön var ett faktum. Det var inte bara måndag utan måndag vecka 28 - och regnet stod som spön i backen. Och det tog ingen längre stund innan besökarna började droppa in på Turistbyrån.
- Vad kan vi göra idag?

För de här dagarna har personalen en lista med "regnaktiviteter" i beredskap. Det gäller att ha koll på när bowlingen öppnar, vilka muséer som har öppet, vilka aktiviter som lämpar sig för barnfamiljer och andra lämpliga rekommendationer för våra olika typer av besökare. I några dagar är det absolut inga problem att sysselsätta sig men om regnet håller i sig blir det tuffare. Det är då vi känner avsaknaden av en större anläggning med inomhusaktiviteter att rekommendera.

Något annat som är viktigt att ha koll på är väderprognosen. Det är en frekvent förekommande fråga sådana här dagar. Ser prognosen illa ut är det risk för att besökare helt enkelt åker vidare - eller hem. En stor fördel i dessa fall är om man på destinationen har en stor andel förbokningar, då tappar man endast spontangästerna och dagsbesökarna. Alltid något.

Eftersom vi står inför VisFestivalen har våra aktörer en betydligt större andel förbokade gäster denna vecka än t.ex. förra veckan. Men det är ingen vild gissning att t.ex. Lysingsbadet gärna skulle se att vädret bättrar sig så att de där platserna som inte kan förbokas också fylls upp så att det blir riktigt bra dagar. Det betyder mycket för ekonomin. Förutom att allt blir så mycket trevligare när det inte regnar....

Tittar man på prognosen för morgondagen och onsdagen ser det ut att iallafall bli varmare. Låt oss alla hålla tummarna hårt för att det vackra vädret vi beställde nu levereras i tid!

1 kommentar:

  1. Men när vi för första gången någonsin anländer till Västervik med husvagn då ska det banne mig inte regna. Fast vi har ju redan bestämt oss för "sommarstaden" Västervik. (jag har hört att det är en typisk sommarstad men vad vet jag) Sååå...även om det regnar ska vi njuta av havsluften hos Er!
    Men vi väljer vecka 30 och då kommer allt att vara toppen!!

    SvaraRadera