Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















onsdag 14 oktober 2009

Diskussionsforum på branschmöte

I eftermiddag och ikväll har vi haft branschmöte med företagen. Denna gång var vi på Stadshotellet. Vi har denna typ av möten två gånger per år, höst och vår. Dagens två stora punkter var destinationens framtida utveckling och paketering/samarbeten.

Inom destinationsutvecklingsarbetet har vi en "strategigrupp" med ett antal representanter från besöksnäringen. Inom den formeringen har vi under hösten pratat om vad som är viktigt att vi arbetar med i den fortsatta utvecklingen på destinationen. En viktig punkt som har kommit fram är att vi tillsammans ska sätta fokus på att fylla veckorna runt om högsäsongen under 2010. Idag lyfte vi fram detta och ställde frågorna: Vad kan vi göra tillsammans för att få fler besökare till destinationen under fokusveckorna? Vad kan du göra för att få fler besökare till din verksamhet? Hur mäter vi att vi har uppnått målet? Det kom fram ett antal bra förslag och tankar som vi kommer att ta tillbaka till strategigruppen och det fortsatta arbetet.

Tidigare i utvecklingsarbetet har vi verkat för att stimulera fram paket men vi har inte nått ända fram inom det området. Därför hade vi ett pass där vi pratade paket och samarbete. Vi hade bett tre av våra stora aktörer (Lysingsbadet, Gränsö Slott och Stadshotellet) delge sina tankar kring samarbete och paketering och det var intressant att höra. Vi ställde även diskussionsfrågorna: Vad är svårigheten med att göra paket? Vad kan vi göra för att samarbeta mer? Vid gruppdiskussionerna kom även de mindre aktörernas funderingar och problem kring paketering fram och vi fick en bra helhetsbild.

Per och Torbjörn på VFAB, Katarina på Stuteri Tjust Araber samt Michael och Pernilla från Hammarsbadet Camping & Stugor.

Det är vi i turistorganisationen tillsammans med affärsutvecklarna på Västervik Framåt AB som håller i branschmötena. Efter vårens branschmöte var det mitt uttryckliga mål (har skrivit om det tidigare) att vi ska ha mindre information och mer diskussion på detta möte. Det tycker jag att vi lyckades med. Nu ska vi ta med oss de tankar och idéer som vi har fått idag och föra dem vidare i det fortsatta destinationsarbetet under hösten.

Torsdag åker jag till Köpenhamn för att representera länet på mässan Vagabond. Den pågår under helgen. Återkommer tisdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar