Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















fredag 30 oktober 2009

Turistbyråverksamheten under lupp

Vi hade vår årliga utvärderingsdag gällande turistbyråverksamheten igår. Jag brukar skilja mellan turistbyrån som är den operativa, mottagande verksamheten och turistorganisationen som arbetar med marknadsföring, utveckling och strategiska frågor.

Som turistchef jobbar jag med turistorganisationens frågor, är bortkopplad från turistbyrån och arbetet med att besvara besökarnas frågor före, under och efter att de kommer till kommunen. Jakob är turistbyråansvarig och han leder turistbyråverksamheten. Vissa delar av hans tjänst är inom turistorganisationen, där också Christoffer lägger största delen av sin arbetstid. Linda och Hanna är helt verksamma inom turistbyrån. Hanna har även en halvtid på Inflyttarservice.

Jag tycker att det är viktigt att göra denna skillnad mellan turistbyrå och turistorganisation av olika anledningar. En viktig sådan är att många tror att vi enbart arbetar med turistbyrån, att ta emot turister. Det är i verkligheten en liten del av vår totala arbetstid.

Som sagt, igår var det alltså stor utvärderingsdag för turistbyrån. Linda, Jakob, Christoffer och Hanna hade jobbat hårt med att få fram statistik och utvärderingar som underlag. Jag fick en nästan två centimeter tjock mapp full med arbetsdokument i min hand på morgonen och totalt var det 27 punkter på agendan. På förmiddagen var det några riktigt tunga punkter och vid lunch hade vi kommit till punkt 7. Jag var lite fundersam hur jag skulle kunna leda oss igenom övriga 20 för att bli klara till dagens slut. Vi satte punkt ett par minuter före utsatt sluttid. Skönt.

Vad är det då för punkter som vi utvärderar och tittar på? Här kommer hela listan.
1. Sommarjobbsutvärderingar
2. Sommarjobbsschema
3. Turistbyråns öppettider
4. Besöksstatistik
5. Telefoner & Telefoni
6. Mail
7. Porto & Utskick
8. Stugsommaren 2009
9. dlBookit
10. Bokningsstatistik stugor
11. Klagomål stugor
12. Provisioner Biljettförsäljning
13. Båtbiljetter
14. Impera
15. Paket
16. Sammanställning hotellbokningar vouchers
17. Souvenirer 2009
18. Sammanställning guidesommar
19. Utvärdering Turista hemma
20. TEM 1
21. Utvärdering gemensamma tjänsten
22. Ny databas vastervik.com
23. Skatteverkets Kassaregisterlag
24. Idéboken
25. Ledigheter jul & nyår
26. vastervik.com
27. Sammanställning branschmöte 14/10

Under varje punkt har vi skrivit ned eventuella åtgärder och vem som är ansvarig. Om några veckor har vi ett avstämningsmöte för att se vad som redan är klart och sätta datum för deadline på övriga punkter.

Trevlig helg!
Stina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar