Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















onsdag 24 mars 2010

Tillväxtdagen

Är i Göteborg och på Tillväxtdagen för besöksnäringen idag. Imorgon börjar branschens stora mässa, TUR. Drygt 340 personer har samlats. Dagen har, enligt RTS som arrangerar, varit fullbokad i flera veckor. Och visst ser man ett stort gäng kända ansikten i branschen på plats.

Dagen inleddes med att RTS gick ut med en prognos inför 2010 om att resandet till, från och inom Sverige samt antalet gästnätter beräknas öka med 3% under 2010. Prognosen har man gjort genom ett nytt index som man har tagit fram. Det ska bli intressant att bryta ned det och se om man kan göra någon form av relation till detta för Kalmar län.

Infrastrukturminister Åsa Torstensson kom därnäst och hon berättade att man har gett ett uppdrag till Visit Sweden och Tillväxtverket att samordna myndigheterna så att det bl.a. ska bli "en väg in" för företag och därmed enklare för företagarna att verka. Moderatorns fråga om när detta kommer märkas för företagen lämnades dock obesvarad.


Egil Bergström från Skonaren Vega ställer ut under Tillväxtdagen och han fick en pratstund med infrastrukturministern. Samtalet kretsade kring Vega och Smalspåret.

Boris Lennerhov, som är VD på Ullared, berättade intressant och underhållande om företaget.


Han kom med dagens hittills roligaste kommentar när han berättade att alltfler kvinnor kommer till Ullared i sällskap med en väninna istället för sin man. Det är Boris glad för:
- Efter en och en halv timma blir mannen ett hot mot vår verksamhet!

Det är en stund kvar på Tillväxtdagen, som avslutas med mingel. Det har redan varit en bra dag, jag har träffat ett helt gäng personer som är bra att möta, bokat några möten tills imorgon och dessutom har jag fått några nya intressanta kontakter. Kort sagt, seminarierna är helt OK men man ska inte underskatta värdet av att vara på plats och nätverka!

Posted from my iPhone

Location:Mässans Gata,,Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar