Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















måndag 24 maj 2010

Nynäshamn årets båtkommun - Västervik på 14:e plats

SweBoat, båtbranschens intresseorganisation, har under vintern 2009/2010 kartlagt och jämfört förutsättningarna för båtliv i svenska kommuner. Några av de parametrar som undersöktes var tillgänglighet, kostnader och kommunalt engagemang. I undersökningen fick kommuner, båtklubbar och privata aktörer svara på frågor om bland annat kostnader och kötider för båtplatser, service i anslutning till hamnar och förekomst av miljöstationer. Kommunernas förvaltningar ombads dessutom redovisa för investeringar och utvecklingsprojekt för båtlivet.

136 kommuner (huvudsakligen kustkommuner), 343 båtklubbar och 153 privata aktörer valde att medverka i undersökningen. Man har ställt en mix av frågor som berört både den offentliga och privata sektorn. Jag har själv besvarat de frågor som rörde det kommunala engagemanget i båtlivet.

Nynäshamn har nu fått utmärkelsen Årets Båtkommun då undersökningen visat att Nynäshamn enligt undersökningens parametrar är den kommun i Sverige som skapat de bästa förutsättningarna för båtliv. På andra plats kom Strömstad och på tredje Karlshamn.

Vi i Västervik hamnade på 14 plats. Länets bästa placering stod Kalmar för (9). Bland övriga länets kommuner hamnade Oskarshamn (30), Mörbylånga (31) och Mönsterås (38) på topp-50-listan.

Plats 14 är en OK placering. I egenskap av turistchef för en destination där vi marknadsför skärgården och båtlivet hårt önskar jag dock att vi hade placerat oss bättre. Vi står ju på topp-10-listan för Sveriges bästa sommarstäder - där borde vår ambitionsnivå ligga även här.

Här kan du se listan på topp 50.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar