Bloggen har bytt adress! Jag bloggar vidare på http://www.turistchefen.se/

Välkommen dit!

Stina















fredag 2 juli 2010

1 747 000kr till klätterprojektet Granit

Igår tog Länsstyrelsen beslut om att vi får de 1 747 000kr som vi ansökt om till det treåriga klätterprojektet Granit. Toppen!

Projektet syftar till att Västervik ska bli den naturliga klätterdestinationen i Sverige. I dagsläget har vi ca 500 klätterbesökare om året. Under de tre kommande åren förväntas vi utveckla produkter och marknadsföra dessa för att attrahera totalt 5000 klättrare och bouldrare.

Vi har smygstartat projektet och redan är några av våra aktörer involverade: Tofvehult, Risebo, Lysingsbadet och Överums Vandrarhem. De håller som bäst på att paketera sina egna produkter (t.ex. boende och mat) med klätterupplevelser. Till nästa år kommer ännu fler företag att vara involverade.

Granit har redan innan vi fick finansieringen klar gett resultat. Bl.a. har vi haft ett klättringsläger här för ungdomar och vi har fått ett par artiklar/notiser skrivna i media om detta. (Tidningen Bergsport, 8a.nu och Svenska klätterförbundet)

Jim Wasmuth på Västerviks Klätterklubb har varit engagerad i projektet sedan tidigare och idag har vi klart att han anställs som "klättrande projektledare" från 2010-09-01.

Jag tror mycket på projektidén och möjligheterna att attrahera en ny målgrupp som kommer hit då vi behöver det: Under för- och eftersäsong. Företagen som är involverade är mycket positiva, Klättercentrum och Klätterklubben är positiva, vi är positiva och nu alltså även Länsstyrelsen. Det ska bli mycket spännande att se utvecklingen inom området framöver!

Tidigare inlägg om Granit
Klätterturism ökar beläggningen under lågsäsong
Projekt Granit tar fart
href="http://turistchefenbloggar.blogspot.com/search?q=studieresa">Studieresa - ett antal inlägg
Stefan Rasmussen knäcker problem - Film när Stefan klarar Sveriges troligen svåraste boulderproblem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar